Allt du behöver veta när du tänker på en liten pool i trädgården!

Datum

Det här inlägget är för föräldrar som överväger att köpa ett prisvärt poolpaket över marken som kan lämnas i trädgården hela sommaren. Eftersom jag flera gånger har blivit tillfrågad vad jag ska tänka på med en pool, vilken pool jag skulle rekommendera och hur den fungerar med pumpen och klor, har jag nu sammanfattat min kunskap i den här artikeln.

Vad du ska tänka på innan du köper en pool:
Först har jag listat några frågor som du bör ställa dig själv innan du köper en pool:

1. Har jag tillräckligt med utrymme för poolen? Poolen behöver en plan yta som motsvarar poolens mått + ca 35 cm per sida för poolbenen i rektangulära pooler – i vårt fall 270 x 370 cm. Helst bör du ta bort gräsmattan under poolen (gräsmattan under poolen hos våra grannar har börjat ruttna – lukten var hemsk!). Detta leder till punkt 2:
2. Vill jag titta på en ”kal” fläck på gräsmattan på vintern? Tips: Vi lägger studsmattan på poolområdet på vintern. Ändå ser det inte riktigt bra ut. Tillägg: I år testar vi konstgräs som golvbeläggning under poolen. Mer information om detta följer nedan i det här inlägget.
3. Finns det ett utlopp för pumpen nära poolen?
4. Vill jag ta hand om poolen regelbundet? Bestäm pH-värdet och klor, rengör pumpen eller byt filter (patronfilter), dammsug ut poolen etc.?
5. Vill jag fylla poolen med kranvatten? Under vissa omständigheter gör grundvatten (beroende på dess kvalitet) det mycket svårt att hålla vattnet i en så liten pool rent på lång sikt.

(Om du ska köpa ett spabad så kan det vara bra att ta sig en titt på vad reservdelar sparad kostar. Läsa på om vilka som är mest tillförlitliga är också viktigt. De sista man vill är att ha ett trasigt spabad som man inte har råd att laga.)

Stålram eller ”självmonterande” enkel pool eller rund pool?

Mitt svar är: definitivt stålramar! Även om idén om självupprättande (och även billigare Pool låter frestande: Jag har läst många recensioner och utbytt idéer med andra föräldrar – stålramens pooler är helt enkelt mycket mer stabila och mindre benägna att gå hål! Och vem skulle vilja att 5000 liter vatten skulle rinna ut nära terrassen / källarfönstret på natten eftersom grannkatten har gått över kanten av poolen?!

Hur ska underlag för en pool se ut?

Jag har faktiskt funderat över frågan om rätt poolyta i några timmar. Faktum är: ytan ska alltid vara fast och plan så att poolen kan stå rakt och vattnet inte samlas i ett hörn, vilket skulle försämra dess stabilitet.
Jag fann kravet på att underytan skulle bilda en jämn yta som helhet, varvid området under poolen skulle vara så isolerat som möjligt och inte för hårt, medan stöden behöver en mycket solid underyta för att motstå vikten på vattnet.

Mer
artiklar