Flytta tunga maskiner

Datum

Erroll stod ute på uppfarten till huset. Med rak rygg för att undvika ytterligare ett ryggskott så stod han med slangen i ena handen och den andra i byxfickan. Han tittade på vattenstrålen som landade på motorhuven och siktade sedan på bilens andra delar. Det var avkopplande tyckte han. Att tvätta bilen gav honom ett lugn som inget annat. Det var så lugnt och skönt att bara stå…

  • ”Erroll! Du! Här borta!”

En gäll röst bröt den annars så fridfulla tystnaden. Erroll såg sig om och försökte lokalisera ljudet. Han kunde inte röra nacken särskilt snabbt så det tog lite tid. Rösten, mindre tålmodig än han själv, hördes igen:

  • ”Här borta! Ho ho!”

Källan till ljudet var grannen, Peter Haraldsson. En jobbig jävel, ansåg Erroll. Bad alltid om en massa tjänster. Så även nu, skulle det visa sig.

  • ”Du, Erroll. Jag ska flytta några tunga maskiner, och.. Ja, jag har liksom inte fått tag i någon av mina bröder. För att kunna flytta vissa av de tunga maskinerna behöver jag.. eller vi.. vara två personer. Minst två, skulle jag säga. Jag undrar om du kunde hjälpa mig att flytta tunga maskiner från garaget till förrådet. Det tar max tre timmar.”

Erroll skrattade till eftersom han var helt övertygad om att det var ett skämt. Man frågar inte en granne man knappt känner om hen kan flytta tunga maskiner i tre timmar. I alla fall så frågar man inte så i Sverige. Här låter vi varandra vara, inte sant?

  • ”Kom igen nu. Vi behöver bara flytta några tunga maskiner. Vad hade du annars gjort?” frågade Peter. Jobbiga, jobbiga Peter.
  • ”Varför fokuserar du så mycket på att det är tunga maskiner som ska flyttas? Varför säger du inte bara maskiner?”

Det var tyst i ett par sekunder. Sedan ropade Peter: ”Va?” som om han inte hört vad Erroll sa. Han upprepade därför:

  • ”Jag undrade varför du säger att vi ska flytta tunga maskiner? Varför är du så specifik? Vad är det för jävla åbäken egentligen?”

Peter såg ner i backen, tittade bort åt höger och åt vänster. Sedan mumlade han någonting. Erroll ropade och bad honom upprepa sig. Peter andades in och tog i för full hals:

  • ”Skit i det då! Då flyttar jag mina tunga maskiner själv. Tack för ingenting”

Jävla surpuppa.

Mer
artiklar