Hur förklarar man vad en badrumsrenovering kostar?

Datum

Vad kostar egentligen en badrumsrenovering, undrade min kompis Lotta som om jag har nån som helst aning om det. Jag kan ju för det mesta det mesta om det mesta, men just badrum är kanske inte mitt främsta område av expertis. Lotta frågade i alla fall mig om vad en badrumsrenovering kostar så jag fick väl försöka mitt bästa för att svara hjälpsamt. Så jag började med att fråga henne om det var hennes eget badrum hon tänkte fixa, ett annat badrum eller om frågan mest är hypotetisk. Det kan göra skillnad tänker jag, för hur man beräknar vad badrumsrenoveringen kan kosta. Nu var det här ett verkligt badrum som inte var hennes eget, inte heller tänkte hon betala för det. Alltså nån annan får betala för det, Lotta räknar inte med ett magiskt uppdykande av ett nytt badrum som tur är. Hon är fantasifull men nån måtta får det vara.

Så långt hade vi kommit utan att jag faktiskt hade sagt vad en badrumsrenovering kostar, utan bara slingrat mig, för det är jag också ganska bra på. Lotta är dock en tacksam lyssnare som inte är så noga med att man ska komma till poängen snabbt. Ett annat tacksamt alternativ hade varit om hon inte orkade lyssna så länge, för då hade jag inte heller behövt faktiskt veta vad en badrumsrenovering kostar utan hon hade tröttnat halvvägs genom min förklaring och jag hade ändå kunnat hävda att jag vet och hon hade inte kunnat motbevisa mig. Hur som helst, så eftersom Lotta lyssnar till slut så var jag tvungen att fundera ut nån form av rimlig förklaring på vad en badrumsrenovering kostar. Eftersom jag egentligen inte vet det så nystade jag in mig i en lång förklaring om olika faktorer som kan påverka vad en badrumsrenovering kostar, såsom materialval och annat spännande. Nu var det ju inte Lottas badrum så då visste hon inte heller säkert vad som skulle göras i badrummet, varpå jag sanningsenligt kunde säga att då har jag ingen aning om vad den här badrumsrenoveringen kostar, när inte Lotta kan ge mig en bra bild av förutsättningarna. Det köpte hon, så hon blev nöjd även om hon aldrig fick ett svar på vad en badrumsrenovering kostar.

Mer
artiklar