Tips inför din dränering i Stockholm

Datum

Jag har hunnit med att bo i tre olika villor i huvudstaden i mitt vuxna liv. I samtliga fall har dränering av huset i Stockholm varit nödvändigt efter bara ett par år. Är det oflyt? Är det slarv från min sida att inte undersöka saken innan jag har flyttat in? Det är ingetdera. Jag har nämligen arbetat med just dränering i Stockholm när jag var yngre. Jag är väl medveten om hur jobbigt gemene man tycker att denna typen av projekt är. Hur många drar sig för att överhuvudtaget skaffa hus för att de bävar för den dag då det behöver genomgå jobbet. Så, tror ni att jag tycker att dränering av mina hus i Stockholm är det roligaste att syssla med? Då har ni fel. Jag tycker att det är helt ok, inte mer än så. Vad jag däremot tycker väldigt mycket om är att spara pengar och göra en bra affär.

Jag hörde någon gång en person säga att man ska dränera huset, inte plånboken. Orden ringer kvar i mina öron och gör sig påminda varje gång som jag har införskaffat en ny kåk. En ny villadröm i Stockholms finare områden där dränering är en absolut nödvändighet. Det finns mängder av företag i staden som är erfarna och extremt kompetenta vad gäller den här typen av arbeten. Som snabbt och effektivt kan ta på sig dräneringsjobb i Stockholm. Och som ser till att arbetet blir utfört på bästa möjliga sätt. Sedan finns det de privatpersoner som tycker att de kan mer än vad de i själva verket kan. Handymen som fnyser åt att be om hjälp när det kommer till byggen av olika slag. Som tror att de kan göra arbetet själva. Det är i dessa lägen som det kan gå snett på olika sätt. Det är nämligen många saker som måste klaffa när man utför dränering i Stockholm.

Här kommer några tips från en som har varit med ett tag:

  1. Börja med att fastställa att ditt hus i Stockholm faktiskt behöver dränering. Är husgrunden drabbad av vatten eller av fukt? Med tanke på omfattningen av projektet vore det mycket olyckligt om det visade sig att det inte var där som skon klämde. Sådant händer faktiskt! Ibland kan det räcka med att installera ett fuktskydd.
  1. När du har fastslagit att dränering i Stockholm är den enda utvägen är det dags för grovjobbet. Fram med spadar och grävmaskiner och gräv upp marken. Här är det otroligt viktigt att hålet från vilket du ska lägga rören inte blir för smalt. Det är ett vanligt misstag för nybörjare. Det ska vara minst 70 cm ut från husgrunden att röra sig på. Se också till att gräva så att du kommer tillräckligt djupt för att vattnet ska kunna avlägsnas från husgrunden.
  1. Ta hjälp av ett proffs på dränering i Stockholm. Jag är ledsen, men om du inte har gjort detta förut så bör du rådfråga en expert. Om inte för hela jobbet, så åtminstone för att få tips och riktlinjer. Det behöver inte kosta mycket.

Lycka till!

Mer
artiklar