FAQ om blomsterbutik

Datum

Ja, intresset för förra inlägget har inte direkt varit svalt. Det kan man inte anklaga det för. Man skulle till och med kunna säga att intresset för inlägget om blomsterbutiken väckt intresse. Väldigt stort intresse, faktiskt. Faktum är att jag nog inte sett ett större engagemang angående något av mina inlägg någonsin.

Frågorna om blomsterbutiken har vällt in och jag kommer nu att besvara några av de vanligare. Jag hoppas att det ger ytterligare klarhet i detta märkliga projekt, och jag uppmanar alla som inte fått sina frågor om blomsterbutiken besvarade att höra av er i kommentarerna.

Låter det bra? Då kör vi.

När bestämde ni er för att öppna blomsterbutik?

Frågan kan besvaras på flera olika sätt. Vi bestämde oss för att öppna blomsterbutik redan för 10 år sedan. Sedan blev det förstås inte aktuellt förrän nu, men det har alltid funnits i bakhuvudet i våra liv. Vi visste att detta på något sätt tillhörde våra öden. Det var något vi skulle göra förr eller senare.

Ett annat, kanske mer verklighetstroget, svar på frågan är förstås att vi bestämde oss för blomsterbutik i våras. Jag hade tröttnat på mitt jobb och det hade min sambo också. Det var knappast första gången som det hände men den här gången kändes det som att stjärnorna låg i perfekt linje med varandra. Vi sa inget först men båda visste att det var nu vi skulle ta chansen. Chansen att starta den där jävla blomsterbutiken.

Sagt och gjort!

Är det mycket att tänka på när man ska starta blomsterbutik?

Tro mig, det är så mycket att tänka på att vi håller på att gå i taket. Jag menar; vi var väl förberedda på att det skulle vara så men ändå är vi överrumplade på något sätt. Jag antar att det alltid är jobbigt att starta verksamhet men blomsterbutik adderar ytterligare en viktig aspekt. Det är att man arbetar med varor som är väldigt kinkiga. De kräver olika mängde vatten, olika jord, olika gödning, olika ljus och olika temperaturer. Detta, som ni kan förstå, är ganska krångligt.

Ska det bli roligt?

Ja, det ska bli superkul! Ursäkta språket, men jag är så jävla taggad på att testa på något nytt i livet. Ni vet, se lite vad man klarar av. Jag tycker att det är både spännande och skrämmande. Det är både något jag velat göra länge och som jag räds något kopiöst åt. Det är tudelat att starta blomsterbutik och så ska det väl få vara!

Fler frågor om blomsterbutiken? Ös på!

Mer
artiklar