Hur jag hittade rätt konsultuppdrag

Datum

Ursäkta mig men fy fan vad nöjd jag har varit med den hjälp jag har fått med att hitta jobb under senaste tiden. För det första vill jag rikta ett stort tack till min vän Richard. Utan honom hade jag haft väldigt svårt att ta mig upp ur den arbetslöshet jag hamnat i. Det var tyvärr ond spiral efter ond spiral, men nu är jag tillbaka.

Jag kom, tack vare Richard, i kontakt med en konsultförmedlare som hjälpte mig att hitta konsultuppdrag. Detta var makalöst smidigt. Nog för att jag hade arbetat som konsult länge men jag trodde inte att hitta konsultuppdrag kunde gå så ”lätt”. Det är lite synd att säga att det skulle vara lätt, förstås. Jag menar, de har ju just verktygen för att hitta konsultuppdrag. När ett konsultuppdrag dyker upp matchas kompetenser mot det så att rätt person hittar rätt uppdrag.

Jag hade aldrig riktigt reflekterat över att det kunde gå till sådär, men så var det ju helt klart. Konsultföretag hittar konsultuppdrag. Rätt person på rätt uppdrag. Det känns som en så oerhört självklar sak i ett samhälle. Eller hur? Det är klart att det måste finnas mellanhänder som ser till att man, som arbetssökande, kan hitta konsultuppdrag.

Det är lite intressant att jag talar om detta som om det var jag som kommit på det. Kanske sitter alla som läser detta just nu och känner ”God dag yxskaft” över mitt resonemang. Kanske, vad vet väl jag. Jag vet i alla fall att jag kunde hitta rätt konsultuppdrag för min kompetens. Jag vet också att anledningen till att jag kunde hitta konsultuppdraget var min geniala konsultförmedling. I mer direkt bemärkelse var det Jonathan som gjorde att jag fick jobbet. Jonathan är nämligen personen på förmedlingen som arbetade med just mitt case. Han hade bra koll på IT-branschen sa han, och det visade sig stämma. Jag hittade rätt konsultuppdrag genom Jonathan och hans skicklighet. Det är jag väldigt tacksam för.

Nu har jag riktat stora tack till höger och vänster men har fortfarande en person kvar. Jag vill också tacka mig själv. När arbetslösheten var som värst kändes det som att inget någonsin skulle lösa sig. Det var mörkt, väldigt mörkt ett tag. Men jag tog mig ur det. Jag hittade rätt konsultuppdrag eftersom jag ville tillbaka ut på arbetsmarknaden, och jag fixade det!

Tack till mig själv!

Mer
artiklar