Konsultförmedling och jobb, tillslut

Datum

Någonting väldigt bra har hänt, kära läsare. För er som läst mig länge så är det ingen hemlighet att jag har varit nere. Mörker-deppen från förra vintern tycktes inte gå över under året, och pandemin gjorde knappast saken bättre. Jag förlorade mitt jobb, vilket ni också vet. Jag letade men fann inget eftersom ingen vågade anställa längre. Det hela vände dock för ett par veckor sedan, och det började med att jag sprang på en vän. Vi hade inte setts på säkert 8 år. Han gick in i affären jag gick ut ifrån, vi stannade till och pratade i 5 minuter. Jag berättade lite om min situation och överdrev hur lugn jag var med den. Han berättade att han arbetade med konsultförmedling. Jag måste säga att jag inte hade kunnat se honom arbetade med konsultförmedling när vi gick i skolan ihop. Faktum är att han var ganska empatilös, men alla växer förstås upp någon gång. Det verkade han ha gjort. Empatin var på plats och han arbetade med konsultförmedling. Tiden går, antar jag.

Innan vi skildes åt så frågade han om jag var intresserad av att få lite hjälp. ”Hjälp med vadå?” frågade jag direkt och han svarade att han menade med jobbsituationen. Och det är lustigt, men jag hade aldrig ens reflekterat att konsultförmedling kunde vara något för mig. ”Ja, men det låter ju fullt rimligt med tanke på allt du säger. Du har ju lång erfarenhet inom massor av olika områden inom IT. Klart vi ska kunna fixa något åt dig”. Jag tog inte allt han sa på fullaste allvar. Jag vet hur arbetsmarknaden ser ut. Konsultförmedling i all ära men hur skulle det där egentligen kunna gå till. 

Jag vet inte hur det gick till, men det gick till. Redan efter ett par veckor hade jag blivit kontaktad av konsultförmedlingen angående 2 olika tjänster. Båda lät väldigt trevliga. Jag gick på en intervju, fick inte jobbet. Jag gick på en annan, och fick jobbet! Jag har äntligen fått ett arbete igen och det känns helt fenomenalt! Jag är så fruktansvärt tacksam åt min gamla klasskompis som hjälpte mig. Så oerhört tacksam till den konsultförmedling som försåg mig med jobb till sist. Slutligen vill jag också rikta ett stort tack till min nya arbetsgivare. Jag har inte varit på plats särskilt länge, men trivs väldigt väl redan.

Konsultförmedling for life!

Mer
artiklar