Vår konsultmäklare

Datum

Jag skulle inte säga att vi gick på knäna. Jag skulle däremot säga att det var väldigt tufft en period. En tuff period för vårt företag som gjorde att vi fick offra mycket av vår bekvämlighet. Som tur var behövde vi inte göra oss av med lika mycket personal som prognosen först visade. Sedan när konjunkturen svängde och kurvan började peka uppåt litegrann var det tvunget att uppväxlingen skulle ske snabbt. Det skedde inte. Faktum är att det knappt skedde någon uppväxling alls. Vi fick inte tag i rätt personal, och det var nära på att kosta vårt företag livet.

Lite kontext först. Jag och två vänner driver ett It-bolag som vi har haft igång sedan 2003. När detta, som jag berättade för ovan, inträffade såg vi konsultmäklare som sista utvägen för att överleva. Ingen av oss hade någon relation till konsulter eller för den delen konsultmäklare. Vi tyckte att vi själva borde kunna få organisationen på fötter igen utan att blanda in utomstående. Utan att betala halva vår kassa till en konsultmäklare som påstod sig vara bättre på rekrytering än vi själva.

Detta var vårt första misstag. I detta skede hade vi kunnat ta hjälp av konsultmäklare. Vi valde att avstå. Vi valde att inte svälja stoltheten den här gången. Trots att vi kom i kontakt med ett oerhört proffsigt företag. Trots att den deal vi fick faktiskt lät ganska kostnadseffektiv för oss. 1 röst för och 2 röster emot konsultmäklare. Det skulle gå 6 månader av frustration innan vi tog oss samman och tog hjälp.

Vi sökte upp samma företag som vi tidigare haft kontakt med, samma konsultmäklare. Det är definitivt inte en lögn att säga att vi hade svansen mellan benen. Vi mer eller mindre bokade upp ett möte där vi bad dem att rädda vårt företag genom att få in rätt folk. Jag vet fortfarande inte helt och hållet hur de bar sig åt, men bar sig åt gjorde dem. Den konsultmäklare vi fick var ung men väldigt uppenbart skicklig på sitt jobb redan. Hon drog i trådar och ringde samtal och pratade med gamla vänner och gjorde allt. 3 veckor senare hade vi fyllt 4 platser som vi försökt fylla i över 1,5 år. Detta är vad vår konsultmäklare gjorde för oss.

Är det någon av er som har erfarenhet av konsultmäklare? Om ni driver företag och vill ha tips på en otroligt kompetent firma – Hör av er i kommentarsfältet eller via mail!

Mer
artiklar